MDPodcast 267 – JILL, de musical – Hoofdstuk 20A

Korte samenvatting van het voorafgaande: Nadat ze door haar geliefde voogd, oom Chris haar fortuin is kwijtgeraakt en haar kille verloofde Sir Derek Underhill hun verloving heeft verbroken, trekt Jill Mariner met oom Chris mee van Londen naar Amerika, waar deze laatste een nieuw fortuin wil zoeken. Omdat ze geen geld heeft gaat ze in New York bij het ballet van de musical De Amerikaanse Roos, geschreven en gefinancierd door Otis Pilkinton. Haar oude vriend Freddie Rooke komt ook naar New York om namens Derek Underhill te proberen diens relatie met Jill te herstellen. Om Jill in het oog te houden en te beschermen meldt hij zich ook bij het ensemble van De Amerikaanse Roos, waar hij bevriend raakt met Nelly Bryant. Jill ziet in New York ook een andere kennis uit haar jeugd terug, de succesvolle toneelschrijver Wally Mason …

Mr Goble, de producent, vreest voor een flop van De Amerikaanse Roos en huurt Wally Mason in als scenarist om tijdens de try-outs het stuk om te bouwen tot iets dat meer in de smaak zal vallen bij het New Yorkse publiek. Wally verklaart zijn liefde aan Jill, maar zij is innerlijk nog niet los van haar voormalige verloofde Derek Underhill. Wally en zij spreken af niet meer dan goede vrienden te blijven. Tijdens de try-out-tournee van De Amerikaanse Roos in de provincie wordt het hele stuk omgebouwd naar het nieuwe scenario van Wally en moet eigenlijk alles opnieuw worden ingestudeerd. Heel vermoeiend.

Bij de première in New York van de nieuwe versie wordt De Amerikaanse Roos  voortreffelijk ontvangen. Mrs Waddesleigh Peagrim, dwingt haar neef Otis zelfs een feestje te geven op het toneel voor de hele cast. Jill’s ex-verloofde Sir Derek Underhill arriveert in New York. Freddie zorgt dat hij ook wordt uitgenodigd op het feestje van De Amerikaanse Roos  in het kader van een verzoening met Jill.

Oom Chris overweegt om als uiterste poging om (ten behoeve van Jill) toch weer fortuin te maken te trouwen met de steenrijke Mrs Waddesleigh Peagrim.

Gerelateerde artikelen