MDPodcast 019 – Een golf van misdaad op Kasteel Blandings – deel 4 van 4

Vandaag het laatste deel van “Een Golf van Misdaad op Kasteel Blandings”. Een korte inhoud van het voorafgaande: Lady Constance begrijpt dat het Lord Emsworth is geweest die Baxter in de bil heeft geschoten met de luchtbuks van de kleine George, maar hij blijft glashard ontkennen.
Lord Emsworth’ nichtje Jane blijkt even later echter toevallig met eigen ogen te hebben gezien wat haar oom heeft gedaan, en zij gebruikt die informatie vervolgens om Lord Emsworth te chanteren: ze dwingt hem in ruil voor haar zwijgzaamheid een briefje te schrijven waarin hij de omstreden baan van rentmeester zwart op wit toezegt aan haar verloofde, George Abercrombie.
Baxter blijkt echter het hele gesprek tussen Lord Emsworth en zijn nicht Jane via een open raam duidelijk te hebben kunnen volgen. Om zijn schande geheim te houden, met name tegenover Lady Constance, biedt Lord Emsworth Baxter als prijs voor zijn zwijgen aan hem te herstellen in zijn functie van secretaris.
Tot overmaat van ramp biedt dan ook nog onverwacht Lord Emsworth’s trouwe butler Beach zonder opgave van redenen zijn ontslag aan. Ongelukkig trekt Lord Emsworth zich in zijn studeerkamer terug. Dan gaat de deur open en komt Lady Constance binnen…

Gerelateerde artikelen