MDPodcast 097 – EEN STUKJE KUNST deel 2

Korte inhoud van het voorafgaande:
Tijdens een lunch met haar vertelt Bertie zijn tante Dahlia dat hij haar niet als beloofd zal kunnen vergezellen op een cruise met haar jacht op de Middellandse zee. Hij is namelijk verliefd op de schilderes Gwladys Pendlebury, die onlangs zijn portret heeft geschilderd. Bertie wil in Londen blijven om zijn rivaal Lucius Pim in de gaten te kunnen houden en zo nodig maatregelen tegen hem te kunnen nemen.
Bertie’s bediende Jeeves had zich erg veheugd op de cruise met tante Dahlia’s jacht en is nu bijzonder teleurgesteld, al laat hij dat niet aan Bertie blijken. Wel uit hij zich opvallend negatief over Bertie’s portret omdat hij vindt dat die daar met zo’n hongerige blik op is afgebeeld.
Jeeves meldt Bertie wanneer die thuiskomt van de club dat Gwladys Pendlebury bij een auto-ongeluk is betrokken geraakt. Het slachtoffer, dat een been gebroken heeft, is Lucius Pim, die nu op verzoek van Gwladys in Bertie’s logeerkamer is ondergebracht. De dokter heeft verboden Pim de komende tijd te verplaatsen. Lucius Pim vertelt Bertie dat zijn zus, Mrs. Slingsby, de vrouw van de bazige producent van de beroemde Slingsby’s Superbe Soep, morgen op bezoek zal komen en Gwladys ongetwijfeld juridisch zal vervolgen als ze ontdekt dat zij het was die hem heeft aangereden. Daarom vraagt Pim aan Bertie om Mrs. Slingsby niet te vertellen hoe het ongeluk precies is gebeurd en wie de dader was. Bertie zorgt daarom dat hij niet thuis is als Mrs. Slingsby op bezoek komt. Bij thuiskomst gaat hij bij de gehate Lucius Pim poolshoogte nemen.

Gerelateerde artikelen