MDPodcast 261 – JILL, de musical – Hoofdstuk 16A

Korte samenvatting van het voorafgaande: Nadat ze door haar voogd, haar charmante en geliefde oom Chris haar fortuin is kwijtgeraakt en haar knappe, maar erg formele verloofde Sir Derek Underhill hun verloving heeft verbroken, trekt Jill Mariner met oom Chris mee van Londen naar Amerika, waar deze laatste een nieuw fortuin wil zoeken. Omdat ze geen geld heeft gaat ze in New York net als Nelly Bryant, die ze toevallig eerder in Londen heeft ontmoet, bij het ballet van de musical De Amerikaanse Roos, geschreven door Otis Pilkinton, die tevens de productie financiert. Deze engerd probeert zich aan Jill op te dringen.

Haar oude vriend Freddie Rooke is inmiddels ook in New York aangekomen om namens zijn vriend Derek Underhill te proberen diens relatie met Jill te herstellen. Om Jill in het oog te houden en te beschermen meldt hij zich ook bij het ensemble van De Amerikaanse Roos, waar hij een echte rol krijgt. Hij is bovendien verheugd daar Nelly Bryant terug te zien.

Jill ziet in New York nog een andere, maar destijds onaangename kennis uit haar jeugd terug, de succesvolle toneelschrijver Wally Mason, die blijkt te zijn opgegroeid tot een ruig-aantrekkelijke jongeman…

Mr Goble, de producent, vreest voor een flop van De Amerikaanse Roos en huurt alvast Wally Mason in als scenarist om tijdens de try-outs het stuk om te bouwen tot iets dat meer in de smaak zal vallen bij het New Yorkse publiek.

Wally verklaart zijn liefde, die hij sinds zijn jeugd heeft gekoesterd, aan Jill, maar Jill lijdt nog steeds onder haar gebroken hart en is innerlijk nog niet los van haar voormalige verloofde Derek Underhill. Wally en zij spreken af niet meer dan goede vrienden te blijven.

Gerelateerde artikelen