MDPodcast 256 – JILL, de musical – Hoofdstuk 12

Korte samenvatting van het voorafgaande: De hoofdpersoon van het boek is Jill Mariner, een aanvankelijk welgestelde jonge vrouw, verloofd met de knappe maar erg formele Sir Derek Underhill, lid van het Britse parlement. Verdere personages zijn o.a. Jills jeugdvriend, de hartelijke maar weinig snuggere jeugdige bon-vivant Freddie Rooke; een andere, maar destijds onaangename kennis uit haar jeugd, de in Amerika woonachtige toneelschrijver Wally Mason, die opgegroeid blijkt te zijn tot een ruig-aantrekkelijke jongeman, en haar mercuriale oom majoor Christopher Selby.

Nadat ze door oom Chris haar geld is kwijtgeraakt en Sir Derek hun verloving heeft verbroken, trekt Jill met oom Chris mee naar Amerika, waar deze laatste een nieuw fortuin wil zoeken. In New York raakt Jill oom Chris kwijt. Bovendien heeft ze geen geld. Wel komt ze Nelly Bryant tegen, een musicaldanseresje dat ze toevallig eerder in Londen heeft ontmoet en net als zij gaat Jill ook bij het ballet van de musical De Amerikaanse Roos, geschreven door Otis Pilkinton, die tevens de productie financiert. Deze engerd heeft een oogje op Jill…

Deze aflevering heeft als muzikale toegift het origineel van een liedje dat een voorlopig onbekend personage aan het eind van dit hoofdstuk neuriet.

Gerelateerde artikelen