MDPodcast 254 – JILL, de musical – Hoofdstuk 10

Korte samenvatting van het voorafgaande: Jill Mariner, een welgestelde jonge vrouw is verloofd met een aristocratisch parlementslid. Verdere personages zijn o.a. Jills jeugdvriend, de hartelijke maar weinig snuggere jeugdige bon-vivant Freddie Rooke (een voorloper van Bertie Wooster); een andere, maar destijds onaangename kennis uit haar jeugd, de in Amerika woonachtige toneelschrijver  Wally Mason, die opgegroeid blijkt te zijn tot een ruig-aantrekkelijke jongeman; haar verloofde, de knappe maar stijve Sir Derek Underhill, en haar sociaalvaardige maar financieel onbekwame oom majoor Christopher Selby.

Nadat ze door oom Chris haar geld is kwijtgeraakt en bovendien Sir Derek hun verloving heeft uitgemaakt, trekt Jill met oom Chris mee naar Amerika, waar oom Chris een nieuw fortuin wil zoeken, en Jill door hem zolang wordt ondergebracht bij een familielid in een suf  dorp op Long Island. Bij die gruwelijke, vrekkige familie ontsnapt Jill al na een dag of tien, om Oom Chris te gaan zoeken in New York.

In Londen belooft Freddie Rooke als ambassadeur voor zijn drukbezette vriend Derek Underhill naar New York te gaan om te proberen de relatie met Jill te herstellen… Jill kan oom Chris in New York nergens vinden, zijn adres klopt niet. Bovendien heeft ze geen geld. Wel komt ze Nelly Bryant tegen, een musicaldanseresje dat ze toevallig eerder in Londen heeft ontmoet; die brengt haar op het idee ook bij het musicalballet te gaan…

Gerelateerde artikelen