MDPodcast 240 – Geluk in de Morgen – Hoofdstuk 29 (slot)

EPSON MFP image

Korte samenvatting van het voorafgaande: Bertie heeft met Jeeves zijn intrek genomen in een huisje in Steeple Bumpleigh om Lord Worplesdon (de man van zijn gruwelijke tante Agatha, en de vader van zijn angstaanjagende vroegere verloofde Florence Cray) daar de gelegenheid te bieden tot een clandestiene ontmoeting met de Amerikaanse zakenman Chichester Clam. Tante Agatha is gelukkig niet op Bumpleigh Hall aanwezig.

Stilton Cheesewright, de jaloerse huidige verloofde van Florence Clay, is de politieman van Steeple Bumpley, wat Florence te min voor hem vindt.

Nobby Hopwood is verloofd met Bertie’s vriend Boko, maar mag van haar voogd Lord W. niet met de volgens hem armlastige schrijver trouwen.

Florence’ irritante broertje, de padvinder Edwin geeft per vergissing een broche aan Florence namens Bertie die niet voor haar bestemd was. Florence kust Bertie in de overtuiging dat de broche een geschenk van hem was en hernieuwt hun verloving, tot Bertie’s grote afschuw.

Jeeves adviseert Bertie aan Worplesdon voor te stellen dat hij en Clam elkaar vermomd en wel ontmoeten op het bal masqué dat die avond zal plaatsvinden, Worplesdon in Bertie’s Sinbad de Zeeman-kostuum. Bertie gaat dan zelf in Stiltons politie-uniform, dat Jeeves voor hem gestolen heeft.

Als hij hoort dat Boko binnenkort een baan krijgt, ver weg in Hollywood geeft Woplesdon toestemming voor het huwelijk.

Bertie werpt het gebruikte politie-uniform ’s nachts nog in de rivier.

Stilton verdenkt Bertie, maar kan niets bewijzen. Worplesdon raakt ’s nachts per ongeluk is opgesloten in Boko’s garage. Worplesdon wordt woedend op Boko en trekt zijn toestemming tot het huwelijk in. Worplesdon is echter geschokt als hij van Jeeves hoort dat tante Agatha, die alle bals en verkleedpartijen afkeurt, onverwachts is teruggekeerd en wil weten waar Worplesdon die nacht is geweest.

Gerelateerde artikelen