MDPodcast 239 – Geluk in de Morgen – Hoofdstuk 27 & 28

EPSON MFP image

Korte samenvatting van het voorafgaande: Bertie heeft met Jeeves zijn intrek genomen in een huisje in Steeple Bumpleigh om Lord Worplesdon (de man van zijn gruwelijke tante Agatha, en de vader van zijn angstaanjagende vroegere verloofde Florence Cray) daar de gelegenheid te bieden tot een clandestiene ontmoeting met de Amerikaanse zakenman Chichester Clam. Tante Agatha is gelukkig niet op Bumpleigh Hall aanwezig.

Stilton Cheesewright, de jaloerse huidige verloofde van Florence Clay, is de politieman van Steeple Bumpley, wat Florence te min voor hem vindt.

Nobby Hopwood is verloofd met Bertie’s vriend Boko, maar mag van haar voogd Lord W. niet met de volgens hem armlastige schrijver trouwen.

Florence’ irritante broertje, de padvinder Edwin geeft per vergissing een broche aan Florence namens Bertie die niet voor haar bestemd was. Florence kust Bertie in de overtuiging dat de broche een geschenk van hem was en hernieuwt hun verloving, tot Bertie’s grote afschuw.

Jeeves adviseert Bertie aan Worplesdon voor te stellen dat hij en Clam elkaar vermomd en wel ontmoeten op het bal masqué dat die avond zal plaatsvinden, Worplesdon in Bertie’s Sinbad de Zeeman-kostuum. Bertie gaat dan zelf in Stiltons politie-uniform, dat Jeeves voor hem gestolen heeft.

Worplesdons onderhandelingen met Clam zijn succesvol afgerond tegen de tijd dat Bertie arriveert. Worplesdon begint meer voor Boko te voelen als hij hoort dat hij binnenkort een baan krijgt, ver weg in Hollywood. Hij geeft toestemming voor het huwelijk. Bertie werpt het gebruikte politie-uniform ’s nachts nog in de rivier.

Gerelateerde artikelen