MDPodcast 238 – Geluk in de Morgen – Hoofdstuk 26

EPSON MFP image

Korte samenvatting van het voorafgaande: Bertie heeft met Jeeves zijn intrek genomen in een huisje in Steeple Bumpleigh om Lord Worplesdon (de man van zijn gruwelijke tante Agatha, en de vader van zijn angstaanjagende vroegere verloofde Florence Cray) daar de gelegenheid te bieden tot een clandestiene ontmoeting met de Amerikaanse zakenman Chichester Clam. Tante Agatha is gelukkig niet op Bumpleigh Hall aanwezig.

Stilton Cheesewright, de jaloerse huidige verloofde van Florence Clay, is de politieman van Steeple Bumpley, wat Florence te min voor hem vindt.

Nobby Hopwood is verloofd met Bertie’s vriend Boko, maar mag van haar voogd Lord W. niet met de volgens hem armlastige schrijver trouwen.

Jeeves bedenkt een plan waarbij Bertie Worplesdon moet uitschelden en beledigen en Boko hem dan komt verdedigen om in een beter blaadje te komen bij Lord W., maar Bertie weigert.

Florence’ irritante broertje, de padvinder Edwin geeft per vergissing een broche aan Florence namens Bertie die niet voor haar bestemd was. Florence kust Bertie in de overtuiging dat de broche een geschenk van hem was en hernieuwt hun verloving, tot Bertie’s grote afschuw. Boko, ooit zelf verloofd met Florence, stemt ermee in te onthullen hoe hij van haar af gekomen is, onder voorwaarde dat Bertie volgens plan Worplesdon beledigt.

Worplesdon ontvangt echter Bertie hartelijk omdat hij heeft gehoord dat hij Edwin een schop heeft verkocht, ietwat hij zelf altijd al had willen doen.

Jeeves adviseert Bertie aan Worplesdon voor te stellen dat hij en Clam elkaar vermomd en wel ontmoeten op het bal masqué dat die avond zal plaatsvinden. Worplesdon zal daarbij het Sinbad de Zeeman-kostuum dragen dat Bertie voor zichzelf had meegebracht. Boko rijdt naar Londen om nieuwe kostuums voor zichzelf en Bertie te kopen.

Boko brengt de verkeerde koffer mee terug; er zit een stel voetbalkleren in. Jeeves steelt Stiltons politie-uniform voor Bertie, zodat hij toch het bal kan bijwonen en Worplesdon ervan kan overtuigen Nobby te laten trouwen met Boko.

Gerelateerde artikelen