MDPodcast 233 – Geluk in de Morgen – Hoofdstuk 20

EPSON MFP image

Korte samenvatting van het voorafgaande: Bertie heeft met Jeeves zijn intrek genomen in een huisje in Steeple Bumpleigh om Lord Worplesdon (de man van zijn gruwelijke tante Agatha, en de vader van zijn angstaanjagende vroegere verloofde Florence Cray) daar de gelegenheid te bieden tot een clandestiene ontmoeting met de Amerikaanse zakenman Chichester Clam. Tante Agatha is gelukkig niet op Bumpleigh Hall aanwezig. Wel moet Bertie een broche voor haar afleveren bij haar stiefdochter Florence als verjaardagscadeau. Bertie raakt de broche kwijt en laat Jeeves een nieuwe halen.

Nobby Hopwood is verloofd met Bertie’s vriend Boko, maar mag van haar voogd Lord W. niet met de volgens hem armlastige schrijver trouwen.

Stilton Cheesewright, de jaloerse huidige verloofde van Florence Clay, is de politieman van Steeple Bumpley, wat Florence te min voor hem vindt.

Worplesdon en Clam hebben een ontmoeting geregeld in het tuinschuurtje. Boko ziet Clam aan voor een indringer en sluit hem op in dat zelfde tuinschuurtje. Worplesdon is woedend en meer anti-Boko dan ooit.

Jeeves bedenkt een plan waarbij Bertie Worplesdon moet uitschelden en beledigen en Boko hem dan komt verdedigen om in een beter blaadje te komen bij Lord W., maar Bertie weigert. Florence’ irritante broertje, de padvinder Edwin vertelt Bertie dat Florence en Stilton ruzie hebben gehad èn dat hij de originele broche heeft gevonden en aan Florence heeft gegeven namens Bertie! Bertie probeert Florence uit te leggen hoe het zit, maar zij kust hem in de overtuiging dat de broche een geschenk van hem was en hernieuwt hun verloving, tot Bertie’s grote afschuw. Boko, ooit zelf verloofd met Florence, stemt ermee in te onthullen hoe hij van haar af gekomen is, onder voorwaarde dat Bertie volgens plan Worplesdon beledigt.

Gerelateerde artikelen