MDPodcast 232 – Geluk in de Morgen – Hoofdstuk 18 & 19

EPSON MFP image

Korte samenvatting van het voorafgaande: Lord Worplesdon (de man van Bertie’s gruwelijke tante Agatha, en de vader van Bertie’s angstaanjagende vroegere verloofde Florence Cray) wil een clandestiene ontmoeting regelen met een Amerikaanse zakenman, Chichester Clam. Jeeves stelt voor dat Bertie zijn intrek neemt in”Ons Huuske” in Steeple Bumpleigh, waar de twee zakenlieden elkaar dan in het geheim kunnen ontmoeten. Tante Agatha is gelukkig niet op Bumpleigh Hall aanwezig. Wel moet Bertie een broche voor haar afleveren bij haar stiefdochter Florence als verjaardagscadeau.

Nobby Hopwood, die verloofd is met Bertie’s vriend Boko Fittleworth mag van Lord Worplesdon, haar voogd, niet trouwen met Boko, die hij als schrijver geen (financieel) degelijke partij vindt.

Stilton Cheesewright de jaloerse huidige verloofde van Florence Clay blijkt de politieman te zijn van Steeple Bumpley. Florence vindt dat baantje te min voor hem.

Florence’s irritante broertje Edwin, veroorzaakt brand Ons Huuske. Bertie is de voor Florence bestemde broche kwijtgeraakt, en stuurt Jeeves naar Londen voor een vervangend exemplaar.

Worplesdon en Clam zijn van plan elkaar te ontmoeten in het tuinschuurtje nu Ons Huuske is afgebrand. Boko ziet Clam aan voor een indringer en sluit hem op in dat zelfde tuinschuurtje. Worplesdon is woedend en nog meer anti- Boko. Jeeves bedenkt een plan waarbij Bertie Worplesdon moet uitschelden en beledigen en Boko hem dan komt verdedigen om in een beter blaadje te komen bij Lord W., maar Bertie weigert. Edwin vertelt Bertie dat Florence en Stilton ruzie hebben gehad èn dat hij de originele broche heeft gevonden en aan Florence heeft gegeven namens Bertie!

Gerelateerde artikelen