MDPodcast 229 – Geluk in de Morgen – Hoofdstuk 13 & 14

EPSON MFP image

Korte samenvatting van het voorafgaande:

Lord Worplesdon (de man van Bertie’s angstaanjagende tante Agatha, en de vader van Florence Cray, met wie Bertie eens-maar-nooit-meer verloofd is geweest) heeft aan Jeeves gevraagd een clandestiene ontmoeting voor hem te regelen met een Amerikaanse zakenman, Chichester Clam. Jeeves stelt voor dat Bertie zijn intrek neemt in”Ons Huuske” in Steeple Bumpleigh, waar de twee zakenlieden elkaar in het geheim kunnen ontmoeten. Tante Agatha is gelukkig niet op Bumpleigh Hall aanwezig. Wel moet Bertie een broche voor haar afleveren bij haar stiefdochter Florence als verjaardagscadeau.

Nobby Hopwood, die verloofd met Bertie’s vriend Boko Fittleworth mag van Lord Worplesdon, haar voogd, niet trouwen met Boko, die hij als schrijver geen (financieel) degelijke partij vindt.

Stilton Cheesewright de jaloerse huidige verloofde van Florence Clay blijkt de politieman te zijn van Steeple Bumpley. Florence vindt dat baantje te min voor hem.

Florence’s irritante broertje Edwin, veroorzaakt brand Ons Huuske, waar Lord Worplesdon Bertie de schuld van geeft, en waardoor diens mogelijkheid tot ontmoeting met Clam bedorven is. Bertie is de voor Florence bestemde broche kwijtgeraakt, en stuurt Jeeves naar Londen voor een vervangend exemplaar.

Boko vertelt Bertie zijn plan om van Worplesdon de zegen voor zijn huwelijk met Nobby te krijgen: hij zal doen alsof hij een inbreker verjaagt bij de Hall, waarbij Bertie de rol van inbreker moet spelen. Ondanks zijn twijfels stemt Bertie toe.

Gerelateerde artikelen