MDPodcast 228 – Geluk in de Morgen – Hoofdstuk 12

EPSON MFP image

Korte samenvatting van het voorafgaande: Lord Worplesdon (de man van Bertie’s angstaanjagende tante Agatha, en de vader van Florence Cray, met wie Bertie eens-maar-nooit-meer verloofd is geweest) heeft aan Jeeves gevraagd een clandestiene ontmoeting voor hem te regelen met een Amerikaanse zakenman, Chichester Clam. Jeeves stelt voor dat Bertie zijn intrek neemt in “Ons Huuske” in Steeple Bumpleigh, waar de twee zakenlieden elkaar in het geheim kunnen ontmoeten. Tante Agatha is gelukkig niet op Bumpleigh Hall aanwezig. Wel moet Bertie een broche voor haar afleveren bij haar stiefdochter Florence als verjaardagscadeau.

Nobby Hopwood, die verloofd met Bertie’s vriend Boko Fittleworth mag van Lord Worplesdon, haar voogd, niet trouwen met Boko, die hij als schrijver geen (financieel) degelijke partij vindt.

Stilton Cheesewright de jaloerse huidige verloofde van Florence Clay blijkt de politieman te zijn van Steeple Bumpley. Florence zou willen dat Stilton met financiële steun van Lord Worplesdon parlementslid wordt, maar hij weigert dat omdat hij zijn eigen kost wil verdienen en carrière maken bij de politie.

Florence’s irritante broertje Edwin, een padvinder probeert als een van zijn dagelijkse ‘goede daden’ de schoorsteen schoon te maken van Ons Huuske, dat daardoor echter in brand vliegt. Lord Worplesdon geeft Bertie de schuld van de brand en het bederven van zijn mogelijkheid tot ontmoeting met Clam. Bertie ontdekt dat hij de voor Florence bestemde broche heeft verloren, en stuurt Jeeves naar Londen voor een vervangend exemplaar.

Gerelateerde artikelen