MDPodcast 225 – Geluk in de Morgen – Hoofdstuk 6 & 7

EPSON MFP image

Korte samenvatting van het voorafgaande:

Jeeves wil gaan vissen in Steeple Bumpleigh, maar Bertie weigert omdat zijn angstaanjagende tante Agatha en haar tweede echtgenoot, de opvliegende Lord Worplesdon, daar in Bumpleigh Hall wonen. Bertie maakt het goed met Jeeves door een ​​boek voor hem te kopen. In de boekwinkel ontmoet Bertie Florence Craye, Lord Worplesdons dochter, met wie hij ooit verloofd is geweest. Ze denkt ten onrechte dat Bertie zijn geest probeert te verbeteren door Spinoza en haar eigen boek Spindraad te lezen. Kort daarna ontmoet Bertie zijn oude studievriend D’Arcy “Stilton” Cheesewright, die nu verloofd is met Florence.

Intussen is Jeeves geraadpleegd door Worplesdon, die een clandestiene ontmoeting wil regelen met een Amerikaanse zakenman, Chichester Clam. Jeeves stelt voor dat Bertie zijn intrek neemt in een huisje (“Ons Huuske”) in Steeple Bumpleigh, waar de twee zakenlieden elkaar in het geheim kunnen ontmoeten. Bertie voelt daar niets voor, maar draait bij als hij hoort dat er in de buurt een bal masqué wordt gehouden en dat zijn tante Agatha niet op Bumpleigh Hall aanwezig is. Ze geeft Bertie echter wel de opdracht om een ​​broche op te halen bij de juwelier en af ​​te leveren bij haar stiefdochter Florence als verjaardagscadeau.

Bertie rijdt naar Steeple Bumpleigh met zijn oude bekende Nobby Hopwood als passagier. Zij is verloofd met Bertie’s vriend Boko Fittleworth, die ook al in dat dorp woont.

Gerelateerde artikelen