MDPodcast 221 – Het Meisje in de Taxi – Hoofdstuk 26 & 27 (SLOT)

Korte samenvatting van het voorafgaande: Maud Marsh gaat stiekem naar Londen om de man te ontmoeten op wie ze verliefd op. Haar vader Lord Marshmoreton en haar tante Caroline Byng zijn tegen een huwelijk. Lady Caroline wil dat haar stiefzoon, Reginald, met Maud trouwt, maar Reggie is in stilte verliefd op Lord Marshmoretons secretaresse, Alice Faraday.

Maud’s broer Percy, Lord Belpher, ziet  Maud op Piccadilly lopen. George Bevan, een succesvolle Amerikaanse musical-componist, verbergt haar in zijn taxi.

George wordt verliefd op haar, en huurt een huisje vlak bij Belpher Castle.

Lord Marshmoreton ontmoet Billie Dore, een musical-danseresje uit George’s vriendenkring. Zij denkt dat Lord M. de tuinman is. Reggie Byng denkt dat George Maud’s Amerikaan is en vertelt hem dat Maud verliefd op hem is!

Lord Marshmoreton, in de waan dat George de Amerikaan is waar zijn dochter verliefd op is, zegt hem dat hij nooit zijn toestemming zal krijgen om haar te trouwen. Hij vraagt tevens aan George om Billie Dore’s naam en adres…

Als George Maud ontmoet omhelst hij haar. Maud wordt kwaad. Maar de verwarring wordt uitgelegd en George belooft ridderlijk om als postiljon d’amour te zullen optreden tussen Maud en haar Amerikaan, Geoffrey Raymond in Londen.

Reggie heeft eindelijk zijn liefde verklaard aan Alice Faraday, en gaat in Londen met haar trouwen met George als getuige.

In Londen, treft George Lord Marshmoreton, die daar met Billie Dore de lunch gebruikt. Hij vertelt Lord M. over het huwelijk van Reggie met Alice Faraday. Lord M. vraagt Billie haar als zijn secretaresse taak over te nemen. Billie vertelt Lord M. dat George helemaal niet zo’n ongeschikte huwelijkskandidaat zou zijn voor Maud, omdat hij als succesvol componist een rijk man is.

Bij een etentje op het kasteel blijkt George, de beroemde componist, onder de gasten populair te zijn. Lord Marshmoreton, die nog steeds gelooft dat George de man is die Maud wil trouwen, tart zijn zuster Caroline en kondigt publiekelijk aan dat Maud en George verloofd zijn.

George en Maud overleggen wat ze aan moeten met de verwarrende situatie. George raadt Maud aan om ervan gebruik te maken en van huis weg te lopen net als Reggie, zodat ze zonder verdere aankondiging met Geoffrey kan trouwen.

Door Lady Caroline en zijn zoon Percy aangevallen over zijn misplaatste aankondiging, verklaart Lord Marshmoreton, dat hij zelf een paar dagen daarvoor stilletjes getrouwd is met Billie Dore !

Gerelateerde artikelen