MDPodcast 220 – Het Meisje in de Taxi – Hoofdstuk 24 & 25

Korte samenvatting van het voorafgaande: Maud Marsh gaat stiekem naar Londen om de man te ontmoeten op wie ze verliefd op. Haar vader Lord Marshmoreton en haar tante Caroline Byng zijn tegen een huwelijk. Lady Caroline wil dat haar stiefzoon, Reginald, met Maud trouwt, maar Reggie is in stilte verliefd op Lord Marshmoretons secretaresse, Alice Faraday.

Maud’s broer Percy, Lord Belpher, ziet  Maud op Piccadilly lopen. George Bevan, een succesvolle Amerikaanse musical-componist, verbergt haar in zijn taxi.

George wordt verliefd op haar, en huurt een huisje vlak bij Belpher Castle.

Lord Marshmoreton ontmoet Billie Dore, een musical-danseresje uit George’s vriendenkring. Zij denkt dat Lord M. de tuinman is. Reggie Byng denkt dat George Maud’s Amerikaan is en vertelt hem dat Maud verliefd op hem is!

Lord Marshmoreton, in de waan dat George de Amerikaan is waar zijn dochter verliefd op is, zegt hem dat hij nooit zijn toestemming zal krijgen om haar te trouwen. Hij vraagt tevens aan George om Billie Dore’s naam en adres…

Als George Maud ontmoet omhelst hij haar. Maud wordt kwaad. Maar de verwarring wordt uitgelegd en George belooft ridderlijk om als postiljon d’amour te zullen optreden tussen Maud en haar Amerikaan, Geoffrey Raymond in Londen.

Reggie heeft eindelijk zijn liefde verklaard aan Alice Faraday, en gaat in Londen met haar trouwen met George als getuige.

In Londen, treft George Lord Marshmoreton, die daar met Billie Dore de lunch gebruikt. Hij vertelt Lord M. over het huwelijk van Reggie met Alice Faraday. Lord M. is blij van zijn strenge secretaresse verlost te zijn – en vraagt Billie haar taak over te nemen. Billie vertelt Lord M. dat George helemaal niet zo’n ongeschikte huwelijkskandidaat zou zijn voor Maud, omdat hij als succesvol componist inmiddels een rijk man is.

Butler Keggs overtuigt Lord Belpher om George uit te nodigen voor een etentje in het kasteel, waar George, de beroemde componist, onder de gasten populair blijkt te zijn. Lord Marshmoreton, die nog steeds gelooft dat George de man is die Maud al die tijd had willen trouwen, tart zijn zuster Caroline en kondigt publiekelijk aan dat Maud en George verloofd zijn.

Gerelateerde artikelen