MDPodcast 219 – Het Meisje in de Taxi – Hoofdstuk 22 & 23

Korte samenvatting van het voorafgaande: Maud Marsh gaat stiekem naar Londen om de man te ontmoeten op wie ze verliefd op. Haar vader Lord Marshmoreton en haar tante Caroline Byng zijn tegen een huwelijk. Lady Caroline wil dat haar stiefzoon, Reginald, met Maud trouwt, maar Reggie is in stilte verliefd op Lord Marshmoretons secretaresse, Alice Faraday.

Maud’s broer Percy, Lord Belpher, ziet  Maud op Piccadilly lopen. George Bevan, een succesvolle Amerikaanse musical-componist, verbergt haar in zijn taxi.

George wordt verliefd op haar, en huurt een huisje vlak bij Belpher Castle.

Lord Marshmoreton ontmoet Billie Dore, een musical-danseresje uit George’s vriendenkring. Zij denkt dat Lord M. de tuinman is. Reggie Byng denkt dat George Maud’s Amerikaan is en vertelt hem dat Maud verliefd op hem is!

Lord Marshmoreton bezoekt George in de waan dat hij de Amerikaan is waar zijn dochter verliefd op is, om hem te zeggen dat hij nooit zijn toestemming zal krijgen om haar te trouwen. Hij vraagt tevens aan George om Billie Dore’s naam en adres, daar hij haar opvallend aantrekkelijk had gevonden.

De butler Keggs regelt een afspraakje voor George met Maud. Als zij verschijnt, omhelst George haar. Maud wordt kwaad, en hij is daardoor juist weer beledigd, daar hem immers door Reggie èn Lord M. verzekerd is dat Maud verliefd op hem was. De verwarring wordt uitgelegd. George heeft een gebroken hart, maar belooft ridderlijk om als postiljon d’amour te zullen optreden tussen Maud en haar Amerikaan, Geoffrey Raymond in Londen.

Reggie heeft eindelijk zijn liefde verklaard aan Alice Faraday, en gaat in Londen met haar trouwen. Hij vraagt George hun getuige te zijn.

In Londen, treft George Lord Marshmoreton, die daar met Billie Dore de lunch gebruikt. Hij vertelt Lord M. over het huwelijk van Reggie met Alice Faraday. Lord M. is vooral blij op die manier van zijn strenge secretaresse verlost te zijn – en vraagt meteen Billie haar taak over te nemen, wat hem een stuk aangenamer lijkt. – Billie vertelt Lord M. dat George helemaal niet zo’n ongeschikte huwelijkskandidaat zou zijn voor Maud, omdat hij als succesvol componist inmiddels een rijk man is.

Gerelateerde artikelen