MDPodcast 218 – HetMeisje in de Taxi – Hoofdstuk 21

Korte samenvatting van het voorafgaande: Maud Marsh gaat stiekem naar Londen om de man te ontmoeten op wie ze verliefd op. Haar vader Lord Marshmoreton en haar tante Caroline Byng zijn tegen een huwelijk. Lady Caroline wil dat haar stiefzoon, Reginald, met Maud trouwt, maar Reggie is in stilte verliefd op Lord Marshmoretons secretaresse, Alice Faraday.

Maud’s broer Percy, Lord Belpher, ziet  Maud op Piccadilly lopen. George Bevan, een succesvolle Amerikaanse musical-componist, verbergt haar in zijn taxi.

George wordt verliefd op haar, en huurt een huisje vlak bij Belpher Castle.

Bij een ‘open dag’ op het kasteel leert Lord Marshmoreton Billie Dore kennen, een musical-danseresje uit George’s vriendenkring. Billie denkt dat hij de tuinman is. Reggie Byng leert toevallig George kennen, denkt dat hij Maud’s Amerikaan is en vertelt hem dat Maud verliefd op hem is!

Lord Marshmoreton bezoekt George in diens huisje in de waan dat hij de Amerikaan is waar zijn dochter verliefd op is, om hem te zeggen dat hij nooit zijn toestemming zal krijgen om haar te trouwen. Wel vindt hij George verrassend sympathiek. Hij vraagt aan George om Billie Dore’s naam en adres, daar hij haar opvallend aantrekkelijk had gevonden bij hun ontmoeting in de tuin van het kasteel.

De butler Keggs heeft George’s naam bemachtigd in de sweepstake onder het personeel van het kasteel rond de huwelijkskansen van Maud. Hij regelt een afspraakje voor hem met Maud. Als zij verschijnt, omhelst George haar. Maud wordt daarom kwaad op George, en hij is juist beledigd, daar hem immers door Reggie èn Lord M. verzekerd is dat Maud verliefd op hem was. De verwarring wordt uitgelegd. George heeft een gebroken hart, maar belooft ridderlijk om als postiljon d’amour te zullen optreden tussen Maud en haar Amerikaan, Geoffrey Raymond in Londen. Reggie heeft eindelijk zijn liefde verklaard aan Alice Faraday, en gaat in Londen met haar trouwen. Hij vraagt George hun getuige te zijn.

Gerelateerde artikelen