MDPodcast 217 – Het Meisje in de Taxi – Hoofdstuk 19 & 20

Korte samenvatting van het voorafgaande: Lady Maud Marsh, de dochter van de Graaf van Marshmoreton gaat stiekem naar Londen om de man te ontmoeten waar ze verliefd op is. Haar vader Lord Marshmoreton en haar tante Caroline Byng zijn tegen een huwelijk. Lady Caroline wil dat haar stiefzoon, Reginald, met Maud trouwt, maar Reggie is in stilte verliefd op Lord Marshmoretons secretaresse, Alice Faraday.

Maud’s broer Percy, Lord Belpher, ziet  Maud op Piccadilly lopen. George Bevan, een succesvolle Amerikaanse musical-componist, verbergt haar in zijn taxi.

George wordt verliefd op haar, en huurt een huisje vlak bij Belpher Castle.

Bij een ‘open dag’ op het kasteel leert Lord Marshmoreton Billie Dore kennen, een musical-danseresje uit George’s vriendenkring. Billie denkt dat hij de tuinman is. Reggie Byng leert toevallig George kennen, denkt dat hij Maud’s Amerikaan is en vertelt hem dat Maud verliefd op hem is!

George ziet vermomd als ober kans op het feest voor de 21e verjaardag van Percy, Maud aan te spreken maar ze worden gestoord en George vlucht via het balkon. Maud denkt dat hij dapper van het balkon is gesprongen als ooit de legendarische Heer Leonard.

Lord Marshmoreton bezoekt George in diens huisje in de waan dat hij de Amerikaan is waar zijn dochter verliefd op is, om hem te zeggen dat hij nooit zijn toestemming zal krijgen om haar te trouwen. Wel vindt hij George verrassend sympathiek. Hij vraagt aan George om Billie Dore’s naam en adres, daar hij haar opvallend aantrekkelijk had gevonden bij hun ontmoeting in de tuin van het kasteel.

De butler Keggs heeft George’s naam bemachtigd in de sweepstake onder het personeel van het kasteel rond de huwelijkskansen van Maud. Hij regelt een afspraakje voor hem met Maud in een oude schuur nabij het kasteel. Als zij daar verschijnt, omhelst George haar.

Gerelateerde artikelen