MDPodcast 216 – Het Meisje in de Taxi – Hoofdstuk 17 & 18

Korte samenvatting van het voorafgaande: Lady Maud Marsh, de dochter van de Graaf van Marshmoreton gaat stiekem naar Londen om de man te ontmoeten waar ze verliefd op is. Haar vader Lord Marshmoreton en haar tante Caroline Byng zijn tegen een huwelijk. Lady Caroline wil dat haar stiefzoon, Reginald, met Maud trouwt, maar Reggie is in stilte verliefd op Lord Marshmoretons secretaresse, Alice Faraday.

Maud’s broer Percy, Lord Belpher, ziet  Maud op Piccadilly lopen. George Bevan, een succesvolle Amerikaanse musical-componist, verbergt haar in zijn taxi.

George is verliefd op haar geworden, en huurt een huisje vlak bij Belpher Castle.

Bij een ‘open dag’ op het kasteel leert Lord Marshmoreton Billie Dore kennen, een musical-danseresje uit George’s vriendenkring. Billie denkt dat hij de tuinman is. Reggie Byng leert toevallig George kennen, denkt dat hij Maud’s Amerikaan is en vertelt hem dat Maud verliefd op hem is!

George ziet vermomd als ober kans op het feest voor de 21e verjaardag van Percy, Maud aan te spreken maar ze worden gestoord en George vlucht via het balkon. Maud denkt dat hij dapper van het balkon is gesprongen als ooit de legendarische Heer Leonard.

Maud’s broer, Percy, wordt achterdochtig, meent in George de man van de taxi in Londen te herkennen, die dus Maud’s Amerikaanse minnaar zou zijn. Lord Marshmoreton bezoekt George in diens huisje in de waan dat George de Amerikaan is waar zijn dochter verliefd op is, om hem te zeggen uit haar buurt te blijven en dat hij nooit zijn toestemming zal krijgen om haar te trouwen. Overigens vindt hij George wel verrassend sympatiek. Hij vraagt aan George om Billie Dore’s naam en adres, daar hij haar opvallend aantrekkelijk had gevonden bij hun ontmoeting in de tuin van het kasteel.

Gerelateerde artikelen