MDPodcast 215 – Het Meisje in de Taxi – Hoofdstuk 16

Korte samenvatting van het voorafgaande: Lady Maud Marsh, de dochter van de Graaf van Marshmoreton gaat stiekem naar Londen om de man te ontmoeten waar ze verliefd op is. Haar vader Lord Marshmoreton en haar tante Caroline Byng zijn tegen een huwelijk. Lady Caroline wil dat haar stiefzoon, Reginald, met Maud trouwt, maar Reggie is in stilte verliefd op Lord Marshmoretons secretaresse, Alice Faraday.

Maud’s broer Percy, Lord Belpher, ziet  Maud op Piccadilly lopen. George Bevan, een succesvolle Amerikaanse musical-componist, verbergt haar in zijn taxi.

George is verliefd op haar geworden, en huurt een huisje vlak bij Belpher Castle.

Bij een ‘open dag’ op het kasteel leert Lord Marshmoreton Billie Dore kennen, een musical-danseresje uit George’s vriendenkring. Billie denkt dat hij de tuinman is. Reggie Byng leert toevallig George kennen, denkt dat hij Maud’s Amerikaan is en vertelt hem dat Maud verliefd op hem is!

George ziet vermomd als ober kans op het feest voor de 21e verjaardag van Percy, Maud aan te spreken maar ze worden gestoord en George vlucht via het balkon. Maud denkt dat hij dapper van het balkon is gesprongen als ooit de legendarische Heer Leonard.

Maud’s broer, Percy, wordt achterdochtig, meent in George de man van de taxi in Londen te herkennen, die dus Maud’s Amerikaanse minnaar zou zijn.

De dag na het feest ziet Percy Maud stiekem de poort uit sluipen en achtervolgt haar. Maud wilde naar het huisje waar George logeert, maar ziet haar achtervolger en loopt in plaats daarvan naar de pastorie van een nabijgelegen dorpje, waar ze met behulp van de plaatselijke dominee Percy weet af te schudden. Helaas, als ze bij George’s huisje komt hoort ze daar de stem van haar vader en gaat ze onverrichter zake terug naar huis.  

Gerelateerde artikelen