MDPodcast 214 – Het Meisje in de Taxi – Hoofdstuk 15

Korte samenvatting van het voorafgaande: Lady Maud Marsh, de dochter van de Graaf van Marshmoreton gaat stiekem naar Londen om de man te ontmoeten waar ze verliefd op is. Haar vader Lord Marshmoreton en haar tante Caroline Byng zijn tegen een eventueel huwelijk met die onbemiddelde Amerikaan. Lady Caroline Byng wil dat haar stiefzoon, Reginald Byng, met Maud trouwt, maar Reggie is in stilte verliefd op Lord Marshmoretons secretaresse, Alice Faraday.

Maud’s broer Percy, Lord Belpher, ziet  Maud op Piccadilly lopen. George Bevan, een succesvolle Amerikaanse musical-componist, verbergt haar in zijn taxi.

George is verliefd op haar geworden, en huurt een huisje vlak bij Belpher Castle. Percy en Lady Caroline denken dat George de ongeschikte Amerikaan is waar Maud verliefd op is.

Bij een ‘open dag’ op het kasteel komt George Billie Dore tegen, een bevriend danseresje. Billie spreekt daar met Lord Marshmoreton, van wie ze denkt dat hij de tuinman, is over hun gedeelde liefde voor rozen. George geeft zowel die ’tuinman’ als Albert, de loopjongen van het kasteel een briefje voor Lady Maud. Dat eerste briefje maakt Lord Belpher en Lady Caroline extra waakzaam.

Reggie Byng leert toevallig George kennen, denkt dat hij Maud’s Amerikaan is en vertelt hem dat Maud verliefd op hem is!

Maud laat George via Albert weten dat ze zijn hulp op prijs stelt. – Albert vertelt George dat hij George heeft getrokken in een sweepstake rond de vraag met wie Lady Maud zich zal verloven.

George ziet vermomd als ober kans op het feest voor de 21e verjaardag van Percy Maud aan te spreken maar ze worden gestoord door een Mr. Plummer die Maud een aanzoek komt doen. George vlucht via het balkon naar een verdieping. Maud denkt dat hij dapper van het balkon is gesprongen als ooit de legendarische Heer Leonard.

Lord Belpher wordt achterdochtig, meent in George de man van de taxi in Londen te herkennen (die hem de hoed van het hoofd sloeg) en die dus Maud’s Amerikaanse minnaar zou zijn.) – Ook butler Keggs denkt dat en dwingt Albert zijn sweepstake-briefje met dat van hem (met Reggie’s naam erop) om te wisselen. Albert gaat nu proberen anoniem Reggie te helpen via briefjes met goede raad.

Gerelateerde artikelen