MDPodcast 213 – Het Meisje in de Taxi – Hoofdstuk 13 en 14

Korte samenvatting van het voorafgaande: Lady Maud Marsh, de dochter van de Graaf van Marshmoreton van Belpher Castle in Hampshire, is verliefd op een onbemiddelde Amerikaan. Haar familie keurt dat af. Haar tante Lady Caroline Byng wil dat haar stiefzoon, Reginald Byng, met Maud trouwt, maar Reggie is in stilte verliefd op Lord Marshmoretons secretaresse, Alice Faraday. Lord M. wil zelf alleen maar voor zijn rozentuin zorgen.

Maud gaat stiekem naar Londen om haar Amerikaan te ontmoeten, maar wordt gezien door haar broer Percy, Lord Belpher. George Bevan, een succesvolle Amerikaanse musical-componist, verbergt haar in zijn taxi. George is verliefd op haar geworden, en huurt een huisje vlak bij Belpher Castle. Percy en Lady Caroline denken dat George de ongeschikte Amerikaan is waar Maud verliefd op is.

Bij een ‘open dag’ op het kasteel komt George Billie Dore tegen, een bevriend danseresje. Billie spreekt daar met Lord Marshmoreton, van wie ze denkt dat hij de tuinman, is over hun gedeelde liefde voor rozen. George geeft zowel die ’tuinman’ als Albert, de loopjongen van het kasteel een briefje voor Lady Maud.

Het briefje dat George aan Lord M. gaf maakt dat Lord Belpher en Lady Caroline extra waakzaam worden richting Maud. – Reggie leert toevallig George kennen, denkt dat hij Maud’s Amerikaan is en vertelt hem dat Maud verliefd op hem is!

Maud stuurt intussen George via Albert de loopjongen een briefje waarin staat dat ze zijn hulp op prijs stelt. – Albert vertelt George over de sweepstake onder de bedienden van Belpher Castle rond de vraag met wie van de mannen op het kasteel Lady Maud zich zal verloven, en dat hij zelf het briefje met ‘Mr. X’ (= George) heeft getrokken. – George werkt op het kasteel als ober op het feest voor de 21e verjaardag van Percy.

Gerelateerde artikelen