MDPodcast 212 – Het Meisje in de Taxi – Hoofdstuk 11 en 12

Korte samenvatting van het voorafgaande: Lady Maud Marsh, de dochter van de Graaf van Marshmoreton van Belpher Castle in Hampshire, is verliefd op een onbemiddelde Amerikaan. Haar familie keurt dat af. Haar tante Lady Caroline Byng wil dat haar stiefzoon, Reginald Byng, met Maud trouwt, maar Reggie is in stilte verliefd op Lord Marshmoretons secretaresse, Alice Faraday. Lord M. wil zelf alleen maar voor zijn rozentuin zorgen.

Maud gaat stiekem naar Londen om haar Amerikaan te ontmoeten, maar midden op Piccadilly wordt ze gezien door haar broer Percy, Lord Belpher. George Bevan, een succesvolle Amerikaanse musical-componist, verbergt haar in zijn taxi. Maud verdwijnt echter meteen daarna. George is verliefd op haar geworden en weet te ontdekken wie zij is. Hij huurt hij een huisje vlak bij Belpher Castle. Zowel Percy als Lady Caroline geloven ten onrechte dat George de ongeschikte Amerikaan is waar Maud verliefd op is.

Bij een ‘open dag’ op het kasteel komt George Billie Dore tegen, een danseresje dat hij kent uit zijn musicals. Billie spreekt daar met Lord Marshmoreton, van wie ze denkt dat hij de tuinman, is over hun gedeelde liefde voor rozen. George geeft zowel die ’tuinman’ als Albert, de loopjongen van het kasteel een briefje voor Lady Maud.

Het briefje dat George aan Lord M. gaf zorgt natuurlijk dat Lord Belpher en Lady Caroline extra waakzaam worden richting Maud. – Reggie leert toevallig George kennen en denkt dat hij Maud’s Amerikaan is; hij vertelt hem dat Maud verliefd op hem is! – Maud stuurt intussen George via Albert de loopjongen een briefje.

Gerelateerde artikelen