MDPodcast 211 – Het Meisje in de Taxi – Hoofdstuk 9 en 10

Korte samenvatting van het voorafgaande: Lady Maud Marsh, de dochter van de Graaf van Marshmoreton van Belpher Castle in Hampshire, is verliefd op een onbemiddelde Amerikaan. Haar familie keurt dat af. Haar tante Lady Caroline Byng wil dat haar stiefzoon, Reginald Byng, met Maud trouwt, maar Reggie is in stilte verliefd op Lord Marshmoretons secretaresse, Alice Faraday. Lord M. wil zelf alleen maar voor zijn rozentuin zorgen.

Maud gaat stiekem naar Londen om haar Amerikaan te onmoeten, maar midden op Piccadilly ontwaart ze haar broer Percy, Lord Belpher. Ze vlucht een willekeurige taxi in en vraagt de verbouwereerde passagier ​​haar te verbergen voor Percy. Die passagier is George Bevan, een succesvolle Amerikaanse musical-componist. George slaat Percy zijn hoge zijden hoed van het hoofd en helpt haar ontsnappen. Maud verdwijnt echter meteen daarna. George is verliefd op haar geworden en weet haar naam te achterhalen. In de hoop Maud weer te ontmoeten, huurt hij een huisje vlak bij Belpher Castle. Zowel Percy als Lady Caroline geloven ten onrechte dat George de ongeschikte Amerikaan is waar Maud verliefd op is.

Tijdens een ‘open dag’ op het kasteel komt George Billie Dore tegen, een bevriend danseresje uit zijn musical, dat ook de rondleiding volgt. Billie spreekt daar met Lord Marshmoreton, van wie ze denkt dat hij de tuinman, is over hun gedeelde liefde voor rozen. George geeft zowel die ’tuinman’ als Albert, de loopjongen van het kasteel een briefje voor Lady Maud.

Gerelateerde artikelen