MDPodcast 203 – NET WAT IK WILDE

Alweer een kleine Modern Dutch Special, dit keer vanwege Kerstmis. Wodehouse had niet zoveel op met Kerstmis, en de meeste van zijn verhalen waarin dat feest een rol speelt, doorgaans op de achtergrond, zijn in de afgelopen jaren al eens bij Modern Dutch aan de beurt geweest.

De belangrijkste van die verhalen zijn natuurlijk De Ware Kerststemming (Jeeves and the Yule Tide Spirit uit Very Good, Jeeves), MDPodcast 065, en Een Nieuwe Kerstvertelling (Another Christmas Carol (een Mulliner verhaal uit de Playboy van december 1970), MDPodcast 013B.

Verhalen die zich met Kerstmis afspelen, maar waarin Kerstmis niet echt deel uitmaakt van het plot, zijn Jeeves en de Gladde Rakker (Jeeves and the Greasy Bird (1965, uit Plum Pie), MDPodcast 117 & 118, Tuppy’s Beproeving (The Ordeal of Young Tuppy (1930, uit Very Good Jeeves), MDPodcast 169 & 170, en De Grootsteedse Aanpak (The Metropolitan Touch, uit The Inimitable Jeeves), MDPodcast 028.

En dan was er nog het komische essay Just what I wanted, dat Wodehouse in 1915 schreef voor  Vanity Fair. Dat had ik nog niet gebruikt, maar nu voor deze aflevering, MDPodcast 203, heb ik het vertaald onder de titel Net wat ik wilde. Een beetje een Bomans-achtig stukje eigenlijk, waarin voor de hand liggende stellingen absurd worden uitgewerkt. Veel plezier ermee – en vrolijk Kerstfeest!

Gerelateerde artikelen