MDPodcast 196 – De bui trekt over – deel 2 van 2

Korte samenvatting van deel één:

In de Drones Club vertelt een Baardmans een verhaal over iets wat Bingo Little is overkomen. Bingo’s vrouw, de romanschrijfster Rosie M. Banks, zou het fijn vinden als Sarah Byles, de kinderjuffrouw die hielp bij het grootbrengen van Bingo, ook voor hun zoontje Algernon Aubrey, ook wel “Algy” genoemd, zou kunnen zorgen. Rosie huurt haar in, maar Bingo wil al snel weer van Juffie Byles af wanneer ze gênante verhalen begint te vertellen over hem in zijn jeugd. Ondertussen verkeert Bingo in financiële problemen nadat hij weer eens geld heeft verloren bij een paardenrace, terwijl Oofy Prosser, de miljonair van de Drones Club, het lootje met de naam van Horace Davenport heeft getrokken in de darts-sweepstake op de club, wat betekent dat Oofy ongetwijfeld het prijzengeld van drieëndertig pond en tien shilling zal gaan winnen, omdat Horace Davenport verreweg de beste darts-speler is van de Drones Club.

Oofy verkoopt evenwel, kennelijk uit een voor hem zeer verbazend altruïsme, het Horace-lootje voor vijf pond aan Bingo. Bingo weet aan die vijf pond te komen door in het geheim zijn diamanten manchetknopen te verpanden. Juffie Byles zegt tegen Rosie dat de manchetknopen moeten zijn gestolen.

Dan echter vertelt Horace tegen Bingo, zoals hij al eerder tegen Oofy heeft gezegd, dat hij te zeer overstuur is om deel te nemen aan de dartswedstrijd. Hij is er namelijk kapot van dat Valerie Twistleton haar  verloving met hem heeft uitgemaakt.

Gerelateerde artikelen