MDPodcast 186 – Een Man van Eer – Hoofdstuk 11

Samenvatting van het voorafgaande: Bertie is op Totleigh Towers om voor Tante Dahlia een zilveren roomkoe van Sir Watkyn stelen. Diens brute vriend Spode bedreigt daarom Bertie. Jeeves bezorgt Bertie een geheime methode om Spode uit te schakelen, nl. door tegen hem te zeggen dat hij alles weet over Eulalia. Meer mag Jeeves over dat geheim niet zeggen.

Verder wil Sir Watkyn de roomkoe ruilen voor Tante Dahlia’s onmisbare Franse kok Anatole, heeft Stiffy Byng een vete met dorpsveldwachter Eustace Oates en laat daarom diens helm stelen door haar geheime verloofde, de hulppredikant Harold “Stinker” Pinker. Stiffy dwingt Bertie haar bij haar plannetjes te helpen door hem te chanteren met een notitieboekje dat niet in handen mag vallen van Sir Watkyn en Spode. En bovenal mag er niets mis gaan tussen Madeline en Gussie, omdat zij anders met Bertie zal trouwen, die dat vreselijk zou vinden.

Stiffy dwingt Bertie dmv het notitieboekje tegen Sir Watkyn te zeggen dat hijzelf met Stiffy verloofd is. Sir Watkyn zal dan zo opgelucht zijn later te horen dat het niet waar is en dat ze met Stinker wil trouwen, dat hij dat zal toestaan. – Het plan werkt. Gussie probeert Stiffy het notitieboekje al stoeiende te ontfutselen. Madeline ziet dat, interpreteert het verkeerd en verbreekt hun verloving. Ze zegt tegen Bertie dat ze nu met hèm zal trouwen. Spode heeft intussen het notitieboekje gevonden en probeert Gussie nu te straffen voor de beledigingen die hij daarin heeft gelezen. Bertie weet Spode evenwel te verdrijven middels ‘Eulalia’ en neemt hem het notitieboekje af. Hij geeft het aan Gussie om het aan Madeline te tonen en verwacht dat die twee dus vrede zullen sluiten. Hij laat Jeeves juist opgelucht zijn koffers pakken als Gussie komt melden dat het huwelijk toch niet doorgaat.

Gerelateerde artikelen