MDPodcast 185 – Een Man van Eer – Hoofdstuk 10

Samenvatting van het voorafgaande: Bertie is op Totleigh Towers om voor Tante Dahlia een zilveren roomkoe van Sir Watkyn te stelen. Sir Watkyn en zijn brute vriend Spode merken dat en bedreigen Bertie. Jeeves kent een geheim waarmee Bertie Spode weet uit te schakelen, nl. door tegen hem te zeggen dat hij alles weet over Eulalia. Meer mag Jeeves over dat geheim niet zeggen

Verder wil Sir Watkyn de roomkoe met Tante Dahlia’s echtgenoot Oom Tom ruilen voor hun onmisbare Franse kok Anatole, heeft Stiffy Byng een vete met de dorpsveldwachter Eustace Oates en laat daarom diens helm stelen door haar geheime verloofde, de hulppredikant Harold “Stinker” Pinker. Stiffy dwingt Gussie en Bertie haar bij haar plannetjes te helpen door hen te chanteren met een notitieboekje dat Gussie is kwijtgeraakt en dat niet in handen mag vallen van Sir Watkyn en Spode. En bovenal mag er niets mis gaan tussen Madeline en Gussie, omdat zij anders met Bertie zal trouwen, die dat vreselijk zou vinden.

Gussie probeert Stiffy het notitieboekje al stoeiende te ontfutselen. Madeline ziet dat, interpreteert het verkeerd en verbreekt hun verloving. Spode, die als de grote beschermer van Madeline optreedt, wil Gussie de nek breken vanwege zijn gewaande misdraging. Stiffy dwingt Bertie dmv het notitieboekje mee te doen met een nieuw plan: Bertie zal Sir Watkyn vertellen dat hijzelf met Stiffy verloofd is. Sir Watkyn zal dan zo opgelucht zijn om later te horen dat het niet waar is en dat ze met de brave hulppredikant Stinker wil trouwen dat hij dat maar al te graag zal toestaan. – Het plan werkt en Sir Watkyn keurt met tegenzin goed dat Stiffy met Harold trouwt. Stiffy vertelt Bertie dankbaar dat ze het notitieboekje van Gussie in de roomkoe heeft verstopt.

Gerelateerde artikelen