MDPodcast 167 – De Gemaskerde Troubadour – deel 2 van 2

Korte inhoud van het voorafgaande: Twee ‘Snorren’, leden van de Drones Club, zien door het raam van de rooksalon hoe op de stoep van het gebouw Freddie Widgeon, die nooit geld heeft, zowaar geld overhandigt aan een vettig ogende man. Een ‘Baard’ legt uit dat Freddie zich verplicht voelt die man, de pianist Jos. Waterbury, af en toe geld te geven, en vertelt daarover het volgende verhaal:

Freddie, die vaak verliefd wordt èn afgewezen, heeft weer eens een gebroken hart. Hij luncht met zijn oom, Lord Blicester, van wie hij financieel afhankelijk is. Blicester heeft een vriendin, Lady Pinfold, en haar dochter, Dora Pinfold, ook uitgenodigd voor de lunch. Hij wil namelijk graag dat Freddie met Dora trouwt. – Freddie wordt natuurlijk verliefd wordt op Dora. Ze is vrijwilliger bij een buurthuis in Notting Hill, waar die middag een amusementsprogramma is voor de Moeders. Freddie stemt ermee in om daar een lied te zingen, begeleid door Dora op de piano. Dat wordt een groot succes en in het algehele enthousiasme nodigt hij het publiek uit om een week later terug te keren voor een feestelijke bijeenkomst met broodjes en chocolademelk. Hij heeft echter niet genoeg geld om dat eten te betalen. Zijn oom geeft hem tien pond, maar Freddie denkt dat hij meer nodig heeft. In de Drones Club ziet Freddie een jongen, het neefje Egbert van Barmy Fotheringay‑Phipps die naar verluidt met zijn katapult alles kan raken met een paranoot. Freddie wedt met Catsmeat om vijf pond dat Egbert niet de hoed kan afschieten van een oudere heer die voor de deur uit een taxi stapt. Freddie verliest de weddenschap en ziet even later bovendien dat het zijn oom Lord Blicester was wiens hoed van zijn hoofd werd geschoten. Zijn oom komt ook nog eens een deel van het geld terughalen dat hij Freddie gegeven had. Freddie is – vooral vanwege Dora – wanhopig dat hij zijn belofte de Moeders van Notting Hill te trakteren niet kan houden, en zoekt een manier om aan geld te komen…

OPM. In dit tweede deel van het verhaal worden verschillende liederen genoemd. Eén daarvan, Mijn Broer Maakt de Geluiden bij de Film, kun je hier beluisteren en bekijken in de uitvoering van het Modern Dutch huisorkest, Bill Brookers’ Jugband: https://www.youtube.com/watch?v=NYpn5b0KqHc (of type in YouTube Bill Brookers Mijn Broertje)

Gerelateerde artikelen