MDPodcast 163 – BINGO EN DE PEKINEZENCRISIS – deel 2 van 2

Samenvatting van deel 1: Een lid van de Drones Club vertelt nijdig hoe Bingo Little een Pekinees bij hem probeerde onder te brengen en hoe dat beest hem in zijn been heeft gebeten. Een ander lid meent echter dat Bingo meer medelijden verdient dan verwijt en vertelt het volgende verhaal.

Bingo’s vrouw Rosie, de kostwinner binnen hun huishouden, keurt Bingo’s gokgewoonte af en houdt hem op een krap budget. Bingo wil toch een gokje wagen op de paardenrennen want hij heeft een goede tip gekregen maar heeft daarvoor dus geen geld.

Rosie heeft een vriend van haar, ene Purkiss, de uitgever van Kleutertje Klein, een tijdschrift voor kinderen, gevraagd om Bingo als redacteur aan te stellen. Bingo is blij met het vooruitzicht op een salaris en stemt er graag mee in om Purkiss te ontmoeten op Charing Cross Station. Rosie verlaat de stad en vertrouwt erop dat Bingo voor haar zes Pekinezen zal zorgen. Ze geeft Bingo tien pond om een rekening te betalen bij de dierenwinkel.

Bingo verspeelt het geld echter bij de paardenraces. Hij gaat naar Charing Cross voor zijn ontmoeting met Purkiss, maar een man aan wie Bingo geld schuldig is, spreekt hem tijdens die ontmoeting aan en Bingo vlucht. Purkiss laat Bingo weten dat hij niet zal worden aangenomen in een brief, die Bingo verscheurt, en het ergste van alles is dat een van Rosie’s Pekineesjes blijkt te ontbreken. Bingo ziet op Wimbledon Common een butler precies zo’n hondje uitlaten en besluit het te stelen om het verdwenen exemplaar te vervangen. Hij volgt man en hond naar een huis in een hem onbekende straat. Hij verbergt zich in het struweel totdat ’s avonds laat niemand minder dan Mr Purkiss de hond even loslaat in de tuin. Verbitterd over Purkiss’ brief, verdwijnt Bingo’s ethische twijfel over het stelen van de hond. Hij lokt de Pekinees met een stuk kaas en ontvoert hem.

Gerelateerde artikelen