MDPodcast 149 – GOED BEZIG, JEEVES – Hoofdstuk 15

Korte inhoud van het voorafgaande: We zijn op Brinkley Court, tante Dahlia’s buitenhuis.
De verlegen Gussie Fink-Nottle is verliefd op Madeline Bassett, en komt Jeeves om raad vragen, maar het is Bertie die hem adviseert een gebrek aan eetlust te fingeren en zo zijn liefde te tonen voor Madeline. Bertie’s nichtje Angela verbreekt haar verloving met Tuppy Glossop en Bertie raadt Tuppy dezelfde list aan, evenals Tante Dahlia die Oom Tom niet opnieuw geld durft te vragen ten behoeve van haar tijdschrift Milady’s Boudoir. Omdat nu haast niemand iets eet bij het diner neemt de lichtgeraakte Franse kok Anatole ontslag.
Bertie doet een goed woordje voor Gussie bij Madeline Bassett, maar zij denkt dat hij haar zelf ten huwelijk wil vragen. Ze wijst hem gelukkig af en bekent verliefd te zijn op Gussie. Het lukt Gussie echter nog steeds niet Madeline zijn liefde te verklaren!
Bertie wil daarom heimelijk Gussie’s sinaasappelsap versterken met gin teneinde hem de moed te geven Madeline ten huwelijk te vragen. Dat zal hem ook wat losser maken bij het toespraakje dat hij moet houden op het Market Snodsbury Lyceum. Jeeves weigert Bertie hierbij te helpen.
Tuppy meent dat Angela in Cannes verliefd moet zijn geworden op iemand anders, waarschijnlijk zelfs op Bertie.
Bertie bedenkt dat als hij Tuppy eens goed zwart zou maken tegenover Angela, zij vast en zeker voor hem op zal komen en zo haar eigen liefde voor hem terugvinden. Hij voert dat plan uit – zonder succes overigens – en merkt te laat dat Tuppy achter een struik verborgen zat en alles heeft gehoord.

Gerelateerde artikelen