MDPodcast 147 – GOED BEZIG, JEEVES – Hoofdstuk 11b & 12

Korte inhoud van het voorafgaande: We zijn op Brinkley Court, tante Dahlia’s huis in Worcestershire. Gussie Fink-Nottle is verliefd op Madeline Bassett maar durft haar niet te vragen en komt om advies bij Jeeves. Het irriteert Bertie dat zijn vrienden altijd alleen Jeeves om raad vragen. Hijzelf geeft Gussie de raad gebrek aan eetlust te fingeren om zo zijn liefde te tonen voor Madeline
Gussie zal overigens ditmaal de jaarlijkse prijzen uitreiken aan de leerlingen van het plaatselijk lyceum.
Angela verbreekt haar verloving met Tuppy Glossop; Bertie raadt ook Tuppy aan om niet te eten tijdens het diner, zodat Angela zal merken dat hij wegkwijnt om haar.
Tante Dahlia heeft het geld dat ze van oom Tom heeft gekregen om haar tijdschrift Milady’s Boudoir draaiende te kunnen houden, verloren in Cannes met baccarat en durft de zuinige Oom Tom niet opnieuw om geld te vragen. Bertie adviseert ook haar te doen alsof ze haar eetlust heeft verloren, teneinde Oom Tom’s aandacht en medelijden te wekken.
Bertie doet een goed woordje voor Gussie bij Madeline Bassett, maar zij begrijpt hem verkeerd en denkt dat hij haar zelf ten huwelijk wil vragen. Ze wijst hem – tot Bertie’s geluk – af en bekent verliefd te zijn op Gussie. Wel spreekt ze haar sympathie en medelijden voor de afgewezen Bertie uit. Bertie laat Madeline en Gussie samen achter, ervan overtuigd dat zij zich zullen verloven.
Tuppy’s vasten heeft geen positief resultaat en hij vermoedt nu dat Angela in Cannes verliefd is geworden op iemand anders.
En Tante Dahlia is om nog onverklaarde redenen opeens heel boos op Bertie.

Gerelateerde artikelen