MDPodcast 146 – GOED BEZIG, JEEVES – Hoofdstuk 10 & 11a

Korte inhoud van het voorafgaande: De handeling speelt zich af op Brinkley Court, tante Dahlia’s huis in Worcestershire. Gussie Fink-Nottle is verliefd op Madeline Bassett maar durft haar dat niet te zeggen en heeft Jeeves om advies gevraagd. Het irriteert Bertie bovendien dat zijn vrienden Jeeves om raad vragen en niet hemzelf. Zelf bemoeit hij zich er nu mee en geeft Gussie de raad gebrek aan eetlust te fingeren om zo zijn liefde te tonen voor Madeline.
Verder ziet Bertie kans de angstaanjagende taak om de jaarlijkse prijzen uit te reiken aan de leerlingen van het plaatselijk lyceum op Gussie af te schuiven.
Bertie’s nichtje Angela verbreekt haar verloving met Tuppy Glossop. Bertie raadt ook Tuppy aan om niet te eten tijdens het diner, zodat Angela zal merken dat hij, die normaal een grote eter is, wegkwijnt om haar.
Naast de verbroken verloving van Angela heeft Tante Dahlia nog een probleem: zij heeft de 500 pond die ze van oom Tom heeft gekregen om haar tijdschrift Milady’s Boudoir draaiende te kunnen houden, verloren in het Casino in Cannes en ziet er tegenop Oom Tom (die toch al erg op de penning is) opnieuw om dat bedrag te moeten vragen. Bertie adviseert ook haar te doen alsof haar eetlust heeft verloren, uit haar zorgen om het blad, teneinde Oom Tom’s aandacht en medelijden te wekken.
Bovendien belooft hij Gussie een goed woordje voor hem te doen bij Madeline.

Gerelateerde artikelen