MDPodcast 145 – GOED BEZIG, JEEVES – Hoofdstuk 9

Korte inhoud van het voorafgaande: De handeling speelt zich af op Brinkley Court, het huis van tante Dahlia in Worcestershire. Gussie Fink-Nottle, is verliefd op Madeline Bassett maar durft haar dat niet te zeggen en heeft Jeeves om advies gevraagd. Bertie heeft al een lichte onenigheid met Jeeves over een wit officiersjasje dat hij uit Cannes heeft meegebracht en het irriteert hem bovendien dat zijn vrienden Jeeves om raad vragen en niet hemzelf.
Tante Dahlia wilde dat Bertie de jaarlijkse prijzen zou uitreiken aan de leerlingen van het plaatselijk lyceum, een angstaanjagende taak die hij echter handig heeft weten af te schuiven op Gussie.
Bertie’s nichtje Angela verbreekt haar verloving met Tuppy Glossop, omdat die niet wil geloven dat zij in Cannes bij het waterskiën is aangevallen door een haai.
Bertie raadt Tuppy aan om niet te eten tijdens het diner, zodat Angela zal merken dat hij, die normaal een grote eter is, wegkwijnt om haar. Tuppy vindt het een goed idee, al meent hij dat Bertie het niet verzonnen heeft, maar Jeeves. Daar voelt Bertie zich door beledigd.

Gerelateerde artikelen