MDPodcast 134 -GROOT GELIJK, JEEVES – Hoofdstuk 19B, 20 & 21 (Slot)

Dit is de laatste aflevering van Groot Gelijk, Jeeves (Jeeves in the Offing).
Korte inhoud van het voorafgaande:
Bertie logeert bij tante Dahlia op Brinkley Court net als Bobbie Wickham, Aubrey Upjohn en stiefdochter Phyllis Mills, detective-schrijfster Adela Cream en zoon Wilbert. Sir Roderick Glossop observeert, vermomd als butler, Willie Cream vanwege zijn playboy-reputatie en kleptomanie die hem ongeschikt zouden maken om Phyllis te trouwen.
Bobbie Wickham wil tegen de wil van haar moeder Reggie ‘Rolmops’ Herring trouwen. Rolmops is uitgenodigd naar Brinkley te komen om Wilbert en Phyllis uit elkaar te houden.
Upjohn is van plan het tijdschrift waar Rolmops voor werkt aan te klagen wegens smaad om een recensie die Rolmops daarin heeft geschreven van zijn boek over kostscholen. Glossop oppert dat Rolmops zijn baan zou kunnen behouden door Upjohn zgn. te redden van verdrinking en zo een wit voetje bij hem te halen. Het lukt Bertie en Bobbie echter niet om Upjohn in de vijver te duwen, maar in zijn plaats vallen Bertie en Phyllis’ hond Popje in het water. Rolmops haalt nu per ongeluk Bertie uit het water ipv Upjohn, maar Wilbert ‘redt’ Popje.
Phyllis verlooft zich met Wilbert Cream, aanvankelijk tot woede van tante Dahlia, totdat blijkt dat Wilbert niet de beruchte Broadway Willie is: dat is zijn jongere broer, Wilfred.
Upjohn komt te weten dat Rolmops de vernietigende recensie heeft geschreven en weigert langer in hetzelfde huis te blijven als hij. Jeeves pakt Upjohn’s koffer voor hem, maar houdt zijn uitgetypte toespraak achter. Bobbie draagt Bertie op om Upjohn op te bellen en hem te zeggen dat hij zijn aanklacht wegens smaad moet intrekken als hij zijn uitgetypte toespraak terug wil hebben…

Gerelateerde artikelen