MDPodcast 133 – GROOT GELIJK, JEEVES – Hoofdstuk 17, 18 & 19A

Korte inhoud van het voorafgaande:
Bertie logeert bij tante Dahlia op Brinkley Court net als Bobbie Wickham, Aubrey Upjohn en stiefdochter Phyllis Mills, detective-schrijfster Adela Cream en zoon Wilbert. Sir Roderick Glossop observeert, vermomd als butler, Willie Cream vanwege zijn playboy-reputatie en kleptomanie die hem ongeschikt zouden maken om Phyllis te trouwen.
Bobbie Wickham wil tegen de wil van haar moeder Reggie ‘Rolmops’ Herring trouwen. Rolmops is uitgenodigd naar Brinkley te komen om Wilbert en Phyllis uit elkaar te houden.
Wilbert Cream, verdacht van kleptomanie, blijkt oom Tom’s zilveren roomkoe niet te hebben gestolen. Oom Tom heeft het ding aan hem verkocht.
Jeeves, die op vakantie was, komt naar Brinkley om Bertie te helpen. Upjohn is van plan het tijdschrift waar Rolmops voor werkt aan te klagen wegens smaad om een recensie die Rolmops daarin heeft geschreven van zijn boek over kostscholen. Glossop oppert dat Rolmops zijn baan zou kunnen behouden door Upjohn zgn. te redden van verdrinking en zo een wit voetje bij hem te halen. Het lukt Bertie en Bobbie echter niet om Upjohn in de vijver te duwen; in zijn plaats vallen Bertie en Phyllis’ hond Popje in het water. Rolmops haalt nu per ongeluk Bertie uit het water ipv Upjohn, maar Wilbert ‘redt’ Popje.
Tante Dahlia meldt even later dat Phyllis zich heeft verloofd zich met Wilbert Cream.

Gerelateerde artikelen