MDPodcast 132 – GROOT GELIJK, JEEVES – Hoofdstuk 15 & 16

Korte inhoud van het voorafgaande:
Jeeves is op vakantie. Bertie logeert bij tante Dahlia op Brinkley Court net als Bobbie Wickham, Aubrey Upjohn en stiefdochter Phyllis Mills, detective-schrijfster Adela Cream en zoon Wilbert. Sir Roderick Glossop observeert, vermomd als butler, Willie Cream vanwege zijn playboy-reputatie en kleptomanie die hem ongeschikt zouden maken om Phyllis te trouwen. Vanwege delicate zakelijke onderhandelingen tussen oom Tom en Mr. Cream moet er voorzichtig worden omgesprongen met het vermoeden dat Wilbert Cream de zilveren roomkoe heeft gestolen.
Bobbie Wickham wil tegen de wil van haar moeder Reggie ‘Rolmops’ Herring trouwen. Rolmops is uitgenodigd naar Brinkley te komen om Wilbert en Phyllis uit elkaar te houden.
Tante Dahlia vertelt Bertie dat Wilbert Cream de roomkoe niet heeft gestolen. Oom Tom heeft het ding aan hem verkocht.
Jeeves komt naar Brinkley om Bertie te helpen. Intussen is Upjohn van plan het tijdschrift waar Rolmops voor werkt aan te klagen wegens smaad. Rolmops’ recensie van Upjohn’s boek over kostscholen bleef voor het grootste deel binnen de perken, maar Bobbie heeft zonder dat hij het wist een wel degelijk lasterlijk stukje toegevoegd. Ze maakt haar excuses en verzoent zich met Rolmops. Glossop oppert dat Rolmops zijn baan zou kunnen redden door Upjohn zgn. te redden van verdrinking.

Gerelateerde artikelen