MDPodcast 131 – GROOT GELIJK, JEEVES – Hoofdstuk 13 & 14

Korte inhoud van het voorafgaande:
Jeeves is op vakantie. Bertie logeert bij tante Dahlia op Brinkley Court net als Bobbie Wickham, Aubrey Upjohn en stiefdochter Phyllis Mills, detective-schrijfster Adela Cream en zoon Wilbert. Sir Roderick Glossop observeert, vermomd als butler, Willie Cream vanwege zijn playboy-reputatie en kleptomanie die hem ongeschikt zouden maken om Phyllis te trouwen.
Bobbie Wickham wil tegen de wil van haar moeder Reggie ‘Rolmops’ Herring trouwen. Rolmops is uitgenodigd naar Brinkley te komen om Wilbert en Phyllis uit elkaar te houden.
Vanwege delicate zakelijke onderhandelingen tussen oom Tom en Mr. Cream moet er voorzichtig worden omgesprongen met het vermoeden dat Wilbert Cream de zilveren roomkoe heeft gestolen.
Rolmops komt naar Brinkley Court. Het is een hele opluchting voor hem als Bertie hem vertelt dat een huwelijksaankondiging Bertie/Bobbie vals was. Hij heeft echter na het lezen ervan Bobbie een hele boze brief gestuurd. Bobbie beëindigt hun verloving na het lezen ervan en kondigt aan dat ze met Bertie zal trouwen. Bertie wil dat niet maar zijn persoonlijke erecode verhinderd hem een vrouw af te wijzen.Tante Dahlia vertelt Bertie dat Wilbert Cream de roomkoe niet heeft gestolen. Oom Tom heeft het ding aan hem verkocht.
Jeeves komt naar Brinkley om Bertie te helpen. Bobbie vergeeft Rolmops zijn foute brief, maar Rolmops heeft zich inmiddels verloofd met Phyllis om haar en Wilbert definitief uit elkaar te kunnen houden. Als Bobbie ziet dat hij Phyllis kust is ze woedend op hem.

Gerelateerde artikelen