MDPodcast 130 – GROOT GELIJK, JEEVES – Hoofdstuk 11 & 12

Korte inhoud van het voorafgaande:
Jeeves is op vakantie. Bertie logeert bij tante Dahlia op Brinkley Court net als Bobbie Wickham, Aubrey Upjohn en stiefdochter Phyllis Mills, detective-schrijfster Adela Cream en zoon Wilbert. Sir Roderick Glossop observeert, vermomd als butler, Willie Cream vanwege zijn playboy-reputatie en kleptomanie die hem ongeschikt zouden maken om Phyllis te trouwen.
Bobbie Wickham wil tegen de wil van haar moeder Reggie ‘Rolmops’ Herring trouwen. Rolmops is uitgenodigd naar Brinkley te komen om Wilbert en Phyllis uit elkaar te houden.
Vanwege delicate zakelijke onderhandelingen tussen oom Tom en Mr. Cream moet er voorzichtig worden omgesprongen met het vermoeden dat Wilbert Cream de zilveren roomkoe heeft gestolen. Bertie doorzoekt Wilberts kamer naar de roomkoe en wordt daarbij twee keer door Ma Cream betrapt. Sir Roderick Glossop sluit vriendschap met Bertie, en zoekt nu op zijn beurt in de kamer van Wilbert Cream naar de roomkoe.
Rolmops komt naar Brinkley Court. Het is een hele opluchting voor hem als Bertie hem vertelt dat de huwelijksaankondiging Bertie/Bobbie vals was. Hij heeft echter na het lezen ervan Bobbie een hele boze brief heeft gestuurd, waar hij nu natuurlijk erg spijt van heeft! Bobbie beëindigt haar verloving na het lezen van die boze brief, en kondigt aan dat ze met Bertie zal trouwen. Bertie wil niet met haar trouwen, maar wordt door zijn persoonlijke erecode verhinderd een vrouw af te wijzen; hij rijdt naar Herne Bay om hulp te zoeken bij Jeeves.

Gerelateerde artikelen