MDPodcast 128 – GROOT GELIJK, JEEVES – Hoofdstuk 7 & 8

Korte inhoud van het voorafgaande:
Jeeves is op vakantie in Herne Bay. Bertie gaat logeren bij tante Dahlia op Brinkley Court. Daar zijn ook Bobbie Wickham, Bertie’s afschuwelijke vroegere kostschool-directeur Aubrey Upjohn en zijn stiefdochter Phyllis Mills, alsmede de detective-schrijfster Adela Cream en haar zoon Wilbert, die volgens Jeeves bekend staat als een playboy. Tante Dahlia heeft de beroemde psychiater Sir Roderick Glossop in huis gehaald zgn. als butler onder de naam Swordfish, om ‘playboy’ Willie te observeren en bewijs te verzamelen dat hij ongeschikt zou zijn om Phyllis te trouwen.
Bobbie Wickham wil graag trouwen met Reginald Herring, (Bertie’s vriend ‘Rolmops’ dus), maar haar moeder verzet zich daartegen want Reggie is wel een geweldige vent maar heeft geen geld en ook geen titel.
Ma Cream vertrouwt Swordfish de butler niet. Ze vindt dat hij een crimineel uiterlijk heeft. Bertie weet tante Dahlia ervan te overtuigen dat Rolmops beter geschikt zou zijn om Wilbert en Phyllis uit elkaar te houden dan hijzelf. Rolmops wordt daarom uitgenodigd naar Brinkley te komen.
Per brief brengt Jeeves Bertie ervan op de hoogte dat Willie Cream een kleptomaan is. – En de achttiende-eeuwse roomkoe uit de collectie antiek zilver van oom Tom wordt vermist…

Gerelateerde artikelen