MDPodcast 127 – GROOT GELIJK, JEEVES – Hoofdstuk 5 & 6

Samenvatting van de eerste vier hoofdstukken.

Jeeves is op vakantie in Herne Bay. Bertie gaat logeren bij tante Dahlia op Brinkley Court. Daar zijn ook Bobbie Wickham, Bertie’s afschuwelijke vroegere kostschool-directeur Aubrey Upjohn en zijn stiefdochter Phyllis Mills, alsmede de detective-schrijfster Adela Cream en haar zoon Wilbert, die volgens Jeeves bekend staat als een playboy. De man van Adela Cream onderhandelt in Harrogate met tante Dahlia’s echtgenoot Tom Travers over een delicate handelsovereenkomst. Tot zijn schrik en afschuw leest Bertie een aankondiging in The Times waarin staat dat hij verloofd zou zijn met Bobbie Wickham.
Op Brinkley Court ziet Bertie hoe Wilbert Cream op een lommerrijk plekje poëzie voorleest aan Phyllis Mills. Hij spreekt vervolgens Bobbie, die hem verzekert dat de aankondiging van hun verloving alleen was om haar moeder, die een afschuw heeft van Bertie, bang te maken, zodat ze vervolgens de man goed zal keuren die Bobbie ècht wil trouwen, Reginald Herring, bijnaam Rolmops, die wel een geweldige vent is maar geen geld heeft en geen titel.
Terwijl haar echte butler Seppings op vakantie is, werkt de psychiater Sir Roderick Glossop undercover voor tante Dahlia als butler onder de naam Swordfish. Hij moet het gedrag observeren van Willie Cream. Upjohn wil namelijk graag dat zijn stiefdochter Phyllis met Wilbert zal trouwen, maar tante Dahlia keurt Willie op basis van zijn reputatie af. Bertie heeft inmiddels van haar de hachelijke opdracht om Wilbert weg te houden bij Phyllis.

Gerelateerde artikelen