MDPodcast 126 – GROOT GELIJK, JEEVES – Hoofdstuk 3 & 4

Samenvatting van hoofdstuk 1 & 2

Reginald “Rolmops” Herring, een oude vriend waarmee Bertie op kostschool heeft gezeten, logeert bij Bertie totdat zijn nieuwe huis klaar is. Bediende Jeeves gaat op vakantie naar Herne Bay en Bertie neemt daarom graag de uitnodiging aan van zijn tante Dahlia om een poosje naar Brinkley Court te komen. Haar man, oom Tom Travers, probeert een zakelijke deal te sluiten met een Amerikaan genaamd Homer Cream. Die twee heren verblijven te Harrogate voor de kuur, maar Cream’s vrouw, Adela Cream, de beroemde schrijfster van detective-romans, en hun zoon, Wilbert Cream, zijn op Brinkley Court.
Ook de levendige Roberta “Bobbie” Wickham is daar, alsmede Aubrey Upjohn met zijn stiefdochter Phyllis Mills, tante Dahlia’s petekind. Upjohn was ooit het angstaanjagende hoofd van de kostschool onder wie Bertie en Rolmops erg geleden hebben als kind. Upjohn zal de toespraak houden bij de jaarlijkse prijsuitreiking op het Market Snodsbury Lyceum. Phyllis typt zijn toespraak uit want Upjohn is als spreker sterk afhankelijk van zijn ‘aantekeningen’.
Voordat hij naar Brinkley Court vertrekt, hoort Bertie van Rolmops, die voor de Thursday Review werkt, dat hij een vernietigende, anonieme recensie heeft geschreven over Upjohn’s recent gepubliceerde boek. Jeeves vertelt Bertie dat Willie Cream een beruchte playboy is die bekend staat als “Broadway Willie”. Nadat Jeeves is vertrokken leest Bertie tot zijn schrik en afschuw een aankondiging in The Times van zijn eigen verloving met Bobbie Wickham.

Gerelateerde artikelen