MDPodcast 093 – HET VERBIJSTEREND HOEDEN-MYSTERIE

Dit is ook weer een verhaal over leden van de Drones Club, maar de beide hoofdpersonen, Percy Wimbolt en Nelson Cork spelen in andere verhalen geen rol. Het schijnt dat het idee voor dit verhaal Wodehouse is aangereikt door zijn vriend Bill Townend.
Het meest heb ik me in dit verhaal geamuseerd met de grotesk overdreven klaag- en scheldpartijen die er een groot deel van uitmaken. Vooral heel leuk vond ik hoe de tirades van het ene stel in precies dezelfde structuur worden herhaald bij het andere paar, maar met andere bewoordingen.
Je zult gemerkt hebben dat ik de Eggs, Beans and Crumpets (= Drones-leden) in deze verhalen maar even vertaald heb met Snorren, Baarden en Kalen (hoewel niet in die volgorde). Dat kan misschien ook anders. Die drie termen worden hier alle drie gebruikt voor “hoofd” (en dat dan als pars-pro-toto voor de hele persoon) dus het had ook bijv. Knikkers, Knarren en Kersenpitten kunnen zijn, of Pinda’s, Paaseieren en Krentenbollen . Na adviezen vanuit de vergadering der Wodehouse Society zou het dus nog wel eens kunnen veranderen als deze verhalen ooit herdrukt worden bijvoorbeeld, maar voorlopig lijkt dit toch ook wel te voldoen. – Waar een mens zich al niet druk om kan maken.

Gerelateerde artikelen