MDPodcast 088 – PROBLEMEN IN TUDSLEIGH deel 2 van 2

Vandaag het tweede deel van dit verhaal waarin het plot een wonderlijke wending krijgt waaruit wel blijkt dat het uit onschuldiger tijden stamt dan de onze…
Korte samenvatting van deel 1: In de Drones Club probeert een van de leden namens Freddie Widgeon een boek met Tennyson’s Dichtwerken te verkopen, maar niemand is geïnteresseerd. De andere Drones zijn geschokt dat Freddie zo’n boek zou hebben aangeschaft. Hij blijkt dat te hebben gedaan om indruk te maken op een meisje, en daar zit het volgende verhaal aan vast:
Freddie ging naar een stadje Tudsleigh in Worcestershire om te vissen. Hij werd er verliefd op April Carroway die op Tudsleigh Court woont. April leest aan haar jongere zusje Prudence voor uit een boek met de Verzamelde Dichtwerken van Alfred, Lord Tennyson Freddie koopt ook een exemplaar om indruk te kunnen maken op April.
Hij ontmoet Kapitein Bradbury, een intimiderend militair uit het Brits-Indische leger en een jaloerse rivaal voor wat betreft April.
Freddie leest “De Vrouwe van Shalott” van Tennyson en weet April inderdaad voor zich te interesseren door de dichter met haar te bespreken. Ze stemt ermee in de volgende dag met hem te gaan roeien en picknicken. Bradbury bedreigt Freddie, maar Freddie blijft onverschrokken.
Als hij de volgende dag in de boot zit te wachten komt niet April opdagen, maar haar kleine zusje Prudence, die hem vertelt dat April niet kan komen. April zal proberen later te komen en Freddie moet dan maar zolang Prudence meenemen. Hij gaat dus op weg met het kind. Prudence ziet dat Freddie het boek met de Dichtwerken van Tennyson bij zich heeft en spreekt hem daarover aan.

Gerelateerde artikelen