MDPodcast 068 – Een Vriendinnetje voor Lord Emsworth – deel 2/2

Korte inhoud van het voorafgaande:
Ondanks het prachtige weer voelt Lord Emsworth zich ellendig; het is die ene dag in augustus, waarop het jaarlijkse Zomerfeest van de dorpsschool wordt gevierd, traditioneel op het terrein van Kasteel Blandings. Zijn kostelijke tuinen en gazons worden overspoeld met kermisattracties, theetenten en ander amusement voor de menigte, dit jaar zelfs nog aangevuld met een fiks aantal Londense bleekneusjes die hier voor hun gezondheid zijn heengestuurd.
Bovendien is Lord Emsworth’ Glasgowse oppertuinman Angus McAllister weer begonnen te zeuren over zijn droomproject: een grindpad door Blandings’ beroemde taxuslaan, waar Lord Emsworth nu juist zo dol is op het verend mostapijt dat daar ligt. Ook zijn zuster Constance lijkt een voorstander van het gehate grindpad. Dat zijn dus twee dominante persoonlijkheden die de zielenrust van de oude Graaf bedreigen.
Tijdens een bezoekje aan het dorp, om de tuintjes van de dorpelingen te jureren, wordt Lord Emsworth angst aangejaagd door een grote hond, maar hij wordt gered door een van de Londense bleekneusjes, een klein meisje genaamd Gladys. Ze kletsen samen wat en Lord Emsworth is diep onder de indruk wanneer ze hem vertelt dat ze McAllister een steen tegen zijn scheenbeen heeft gegooid toen hij haar in de kraag wilde grijpen omdat ze bloemen wilde plukken in de tuin van het kasteel.
Lady Constance wil inmiddels de arme Lord Emsworth dwingen sociaal te doen op het schoolfeest, een toespraak te houden en zich te kleden in een keurig pak met stijve boord en hoge hoed…

Gerelateerde artikelen