MDPodcast 064 – WIJ STAAN ACHTER BINGO deel 2

Korte inhoud van het voorafgaande: Bertie Wooster heeft een artikel geschreven over Wat de goedgeklede man thans draagt voor Milady’s Boudoir, het tijdschrift van zijn tante Dahlia. Jeeves keurt het artikel goed, behalve de passage over soepele zijden overhemden bij avondkleding. Bertie heeft een dozijn van die overhemden buiten Jeeves om besteld. Om het onderwerp van gesprek te veranderen meldt Bertie dat zijn vriend Bingo en diens vrouw Rosie een beter kamermeisje zoeken. Bertie gaat vervolgens zijn artikel afleveren op het kantoor van Milady’s Boudoir en loopt daar Mrs. Little tegen het lijf. Zij nodigt Bertie uit voor het diner bij haar en Bingo thuis. Tante Dahlia en haar man zullen daar ook zijn. Bertie neemt de uitnodiging graag aan want de Bingo’s hebben een uitzonderlijk goede Franse kok, Anatole. Vervolgens spreekt Bertie zijn hartelijke tante Dahlia. Die blijkt aan Jeeves gevraagd te hebben een betere kok voor haar te vinden vanwege de gevoelige spijsvertering van haar man, oom Tom Travers, zodat die milder gestemd zal raken en daardoor meer bereid haar tijdschrift financieel te ondersteunen.
De volgende avond bij de Littles is de maaltijd inderdaad uitstekend en oom Tom is zeer tevreden. Als Bertie thuiskomt zegt Jeeves hem dat Bertie’s andere oom, George Travers, naar Harrogate gaat voor de kuur en graag zou willen dat Bertie met hem meegaat, maar Bertie wijst dat af.
De ochtend daarna komt Bingo Bertie opzoeken en vertelt dat zijn vrouw Rosie voor de Boudoir een voor hem uiterst gênant artikel heeft geschreven over hun huwelijksleven: Hoe behoud ik de liefde van mijn mannetje-pannetje. Jeeves stelt voor te proberen Anatole over te halen voor Mrs. Travers te gaan werken, wat Mrs. Little haar zozeer zal kwalijk nemen dat zij ook haar gênante artikel niet aan de Boudoir zal afstaan. Hoewel Bingo het vreselijk vindt om Anatole te moeten missen, stemt hij met het plan in.
Jeeves meldt na een eerste poging dat Anatole weigert te vertrekken omdat hij verliefd is op het kamermeisje van Mrs. Little. Bingo oppert een alternatief plan waarbij Bertie in het huis van de Littles zou moeten inbreken of binnensluipen om de cilinder van Rosie’s dicteermachine, waar het gênante artikel op staat, te stelen. Bertie laat zich daar na hevige aandrang toe overhalen…

Gerelateerde artikelen